Mad og måltider
For os er mad ikke bare at børnene skal have noget at spise. Vi vil inddrage børnene i hvor maden kommer fra ved hjælp af vores køkkenhave, samt f.eks. selv prøve at lave pasta.
Vi vil blandt andet lave mad over bål, sylte, slagte en høne og gøre børnene bevidste om, at maden ikke bare kommer fra køledisken.
Til dagligt laves maden af vores køkkendame i hjertet af huset. Børnene har herved mulighed for at følge med i hvad de skal have og hvordan den tilberedes.
Maden er lækker og varieret, men vigtigst af alt børnevenlig. Vi ønsker, at børnene skal have gode smagsoplevelser, og vores mad tager også udgangspunkt i, at den er nærende og varieret.
Hver dag serveres frisk frugt til børnene, og vores køkkendame vil yderlige forkæle os med hjemmebagte boller, hjemmelavet knækbrød eller lign.
Vi drikker typisk mælk til frokost og vand resten af dagen.
Pædagogikken i måltidet
Børnene vil blive delagtig gjort i madlavningen. Vi skal bl.a. prøve kræfter med at lave vores eget pasta, sylte rødbeder m.m.
Vi vil supplere vores indkøb med frugt og grønt fra vores køkkenhave og æg fra hønsegården.
Sukkerpolitik
Vores sukkerpolitik er det, vi kalder for ”ikke-hysterisk” og med sund fornuft.
Hermed mener vi, at vi grundlæggende lader den sunde fornuft råde.
Vi henviser til andre former for kreativt fødselsdagsguf – men det er ok med lidt sukker i forbindelse med madlavningen eller saftevand på de varme dage.