Dagligdag

I Børnehuset Ønskelandet ønsker vi at skabe nogle faste rutiner, da børn trives bedst når de ved hvad de skal i en tryg og forudsigelige hverdag.

Hver morgen, mødes til morgensamling på gulvet hvor vi skal synge, danse og lave fagter. Vores sangkuffert vil danne rammen hertil, så selv de helt små kan følge med i sangene.

OBS! Vi holder morgensamling hver morgen kl. 8.30. Vi vil derfor gerne I afleverer jeres børn inden kl. 8.30 – eller efter kl. 9.00, for at undgå forstyrrelser i morgensamlingen.

Hvis I som forældre gerne vil prøve at deltage i morgensamlingen sammen med jeres barn, er I meget velkomne. Men spørg gerne personalet hvilken dag der passer bedst,

Op ad formiddagen vil vi lege, pjaske med vand, mudder og maling inde og ude. Børnene bruger alle deres sanser og dem vil vi støtte hver dag. Vi vil bruge legepladsen, gå ture i nærområdet med klapvogn, og når børnene selv kan gå, går de ved siden af. For den 1-2 årige er det at hoppe i en vandpyt eller at se et tog en stor oplevelse, og heldigvis har vi både vandpytter og banegården en spytklat herfra. Derudover har vi børnehavens legeplads, som også vil flittigt brugt, især til de store vuggestuebørn der skal videre i børnehaven inden længe. Børnene vil derfor have bedre forudsætninger for at starte i børnehaven, da de kender det hele på forhånd.

Hverdagen (ca. Tider):

Kl. 6.15: Børnehuset Ønskelande åbner og vores køkkendame står med åbne arme og byder de morgenfriske velkomne i fællesrummet i børnehaven.

Kl. 6.30: Møder den 1. vuggestuepersonale ind – I opstarten vil det være vores madmor der vil åbne vuggestuen. Dem der ikke har spist hjemmefra tilbydes morgenmad.

Kl. 7.30: Stuerne åbner og børnene fordeles på deres stuer.

Kl. 8.30: Morgensamling

Kl. 9.00: Frugt/brød

Kl. 9.30-10.39: Ture ud af huset, leg på stuen, aktiviteter.

Kl. 11.00-11.30: Frokost

Kl. 11.30-14.00: Børnene puttes og sover til de vågner.

Kl. 14.00-14.30: Frugt/boller eller lign.

Kl. 14.30-16.30: Børnene leger på legepladsen/stuen.

Kl. 16.30-17.00: Børnenes samles på én stue eller på legepladsen.