Børnehuset Ønskelandet bygger vores pædagogiske principper: Anerkendelse og selvhjulpenhed, og at vi tager hensyn til det enkelte barns behov. I det daglige skaber vi nærvær for det enkelte barn, og vi deler rundhåndet ud af knus og kram.
Med anerkendelsesbegrebet i ryggen vil vi møde hvert barn i børnehøjde. Vi vil skabe en kultur, hvor børn vil blive mødt af engagerede og nærværende voksne, der guider børnene i et positivt og hjernesmart sprogbrug.
Vi vil gribe nuet og følge børnenes invitationer og hvad de er optaget af. Vi er opmærksomme på, hvornår vi øver børnenes forskellige kompetencer. Når vi fx øver vores grovmotorik, skal vi vente til det bliver vores tur til at hoppe eller slå kolbøtter. Det bliver hermed naturligt og meningsskabende for børnene at vente på deres tur, så vi ikke hopper ned i hovedet på en kammerat.
Vi fejrer børnenes sejre. Det kan være sej kamp selv at lære at tage tøj på. Når det lykkes, “fejrer” vi barnets sejr med high-five, og vi tager billeder af, at børnene nu kan. Billederne bliver herefter hængt op, så andre børn bliver motiveret til at øve sig.
Vi vil i løbet af året tilrettelægge forskellige emneuger, hvor både vuggestuebørn og børnehavebørn deltager. På den måde er det hele huset på tværs, som arbejder med samme tema, blot på forskellige niveauer.
Vi fokuserer på et varmt og tæt samarbejde med jer forældre om jeres barn, samtidig med at vi har overblik over børnegruppens behov.
At være barn i Børnehuset Ønskelandet skal være en god oplevelse. Vi støtter jeres barn i at udvikle sig i sit eget tempo, og at barnet får støtte til det, der kan være svært.
Vi mener, at børn er værdifulde i sig selv, og vi vil arbejde dagligt på, at give børnene muligheder for at udvikle et sundt og stærkt selvværd.
Vi ser børn som kompetente mennesker, der har lige så meget ret til at have egne meninger som de voksne. Når vi er sammen med børnene, er vi derfor yderst opmærksomme på at være lydhøre og nærværende i relationen med børnene.
Med denne tilgang opnår vi, at børnene hver dag tør udtrykke deres ønsker og meninger, som giver den bedste forudsætning for at alle børn trives som barn i fællesskabet. Vi voksne bliver klogere på, hvad der er på spil i børnegruppen, og hvad de interesserer sig for.