Legeplads og lokalområdet

Ønskelandets legeplads er fordelt i to sektioner. Vi har etableret er separat legeplads til vuggestuen, med dertilhørende låge til børnehavens legeplads. På den måde skaber vi en tryg base til de yngste børn, men samtidig giver mulighed for at det motorisk dygtige barn, eller kommende børnehavebarn kan prøve kræfter med nye udfordringer på børnehavens legeplads.

Legepladsen tager afsæt i naturen og børnenes fantasi. Vi vil blandt andet skabe muligheder for at børnene kan bygge huler, samt udfordre deres grovmotorik i træerne. Vi har gynger, sandkasser, svævebane og legehuse. Vi har et kæmpe areal, hvilket gør at vi kan tænke ud af boksen og finde på nye finurlige aktiviteter. Børnene vil deltage i arbejdet, og være med til at bygge forskellige konstruktioner med en sav eller skruetrækker i hånden.

Vi følger årets gang på legepladsen, og legepladsen indeholder også en urtehave, hvor børnene er aktive medspillere i at så frø, plante frugtbuske, høste osv. Alt efter årstiden.

På legepladsen bor vores høns og kaniner – Børnene elsker at nusse om dem, og hjælper flittigt til når der skal fodres eller muges ud. Børnene lærer at tage ansvar for at passe dyrene – og måske man er heldig at få et æg med hjem

Vi vil benytte den omkringværende beliggenhed, engene samt søerne, som et supplement til legepladsens faciliteter. Vi vil gå på udkig efter haletudser i forsommeren og se dem udvikle sig til frøer, gå på jagt efter krible krable dyr i krattet eller sende små både afsted i åen.

Derudover vil vi benytte os af byens tilbud, på både torvet, biblioteket osv.


Find os her

© Børnehuset Ønskelandet. All rights reserved.