Shelters i nordbyen

 

Natur, børn og udeliv i Nordsognet

Projektet med sheltere og bålsted ved Ønskelandet tager udgangspunkt i en ide udgået fra Børnehuset Ønskelandet (ØL) og foreningen Ønskelandets Venner.

ØL overtog en af byens ældste huse, en gammel præstegård, og har skabt rammer for et godt dagtilbud. Med til ØL hører et kæmpe naturområde, med legeplads, høns, kaniner (flere dyr er på vej) tovbane, multibane mm. ØL har åbnet op for, at byen – nordsognet i Ikast – er velkommen til at bruge området. Uanset om man har børn der eller ej. Der plukkes ramsløg, besøges dyr, og leges.

Med projektet ”Natur, børn og udeliv i Nordsognet” ønsker vi at skabe rammer om et godt udeliv ved at udnytte et ubrugt areal i forlængelse af/tilknytning til ØL, Det ligger i udkanten af Ikast, få meter fra et naturområde med Storå, søer, vådområder, store engarealer. Vi ønsker at skabt naturoplevelser og positivt samvær for familier i nordsognet – og med nye shelters, toiletfaciliteter og bålhytte/bålplads er der skabt nye muligheder for spændende naturoplevelse for familier i området.

Projektet er støttet af Andelskassens Fond, Lions Club og Friluftsrådet.

Pladsen skaber mulighed for et positivt samvær mellem børn og voksne – ikke mindst for de familier, som ikke har mulighed for at tage på ferie.

Det påtænkes at indgå samarbejde med naboerne, Ikast FDF og BMX-Klubben Ikast. Projektet vil være uafhængig rent økonomisk af ØL, men vil kunne drage nytte af den pædagogiske erfaring, man har med børn og børnefamilier.

Stedet skal skabe en større grad af fællesskab og sammenhængskraft blandt familierne i Nordsognet og lære børn og unge om, hvordan man 1) kan overnatte i naturen, 2) lave mad på bål, 3) udforske områdets biodiversitet.

Projektet vil være en markant forbedring af adgangen til det smukke natur i området.

 

 


Find os her

© Børnehuset Ønskelandet. All rights reserved.